Peutergroep De Boxem

Kom lekker spelen bij de peutergroep op De Boxem

Bij KBS De Boxem is het mogelijk om uw kind al vanaf 2 jaar begeleiding te bieden in de voorschoolse voorziening die aanwezig is. De peuterperiode is namelijk een belangrijke periode waarin uw kind snel en makkelijk nieuwe dingen leert en zo voldoende (taal)vaardigheden opdoet die belangrijk zijn voor een goede start tijdens de basisschoolperiode.

Samenwerking Kinderopvang Prokino

Zoekt u een plek waar uw peuter kan spelen, ontdekken en leren? Maak dan kennis met onze peutergroep in basisschool De Boxem. Een mooie voorbereiding op het basisonderwijs! Hier gaat uw peuter op ontdekkingstocht in een uitdagende omgeving Zo spelen we in op de ontwikkeling van de kinderen, stimuleren hun onderzoekende houding en bereiden hen spelenderwijs voor op de basisschool.

Op de peutergroep werken we nauw samen met basisschool De Boxem, zodat de overstap niet zo groot is. De kinderen leren waar ze straks op school mee te maken krijgen, zoals het zitten in de kring en het wachten op je beurt. Maar ook het samen spelen en samen delen zijn belangrijk.

Op de peutergroep wordt thematisch gewerkt. Elke periode heeft een thema dat aansluit op de thema’s van de school. Er is nauw overleg met de leerkracht van groep 1 om zo een goede doorgaande lijn te krijgen voor ieder kind. We doen af en toe ook mee met groep 1, als daar interessante en passende activiteiten zijn. De activiteiten worden aangepast aan de leeftijd van uw kind zodat we de ontwikkel- en onderwijsbehoefte van ieder kind nog eerder in beeld krijgen.

Dagen en tijden

woensdag van 08.30 tot 12.30 uur

Bij voldoende belangstlling gaat de peutergroep op meer ochtenden open.

Meer informnatie?

Wilt u meer weten of eens een kijkje nemen op de peutergroep? Neem contact op met de afedeling Planning & Plaatsing via 088-850 88 15 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.