Oudervereniging

De oudervereniging van KBS de Boxem is er om de samenwerking tussen de ouders, de directie en het personeel met betrekking tot onderwijs en vorming van de leerlingen binnen de school en in verband met de school te bevorderen. Anders dan de medezeggenschapsraad (MR) houdt de Oudervereniging zich niet bezig met beleidsmatige zaken op school.

De Oudervereniging is actief in het bedenken, organiseren en financieren van activiteiten op school. Activiteiten In samenwerking met school organiseert de oudervereniging allerlei activiteiten. Hierbij kun je denken aan het sinterklaasfeest, carnaval, Pasen, de avondvierdaagse en het jaarlijkse schoolreisje. Lid worden De oudervereniging is een vereniging waar u als ouders/verzorgers automatisch lid van wordt zodra uw kind start op KBS de Boxem. Binnen de oudervereniging wordt onderscheid gemaakt tussen leden (alle ouders), actieve leden (deelnemers in een werkgroep) en het bestuur.

Het bestuur

De bestuursleden vormen de schakel tussen de ouders, de werkgroepen en het team. De bestuursleden vergaderen periodiek om de stand van zaken in de verschillende werkgroepen te bespreken. Het bestuur is verantwoordelijk voor het maken van een jaarverslag, de algemene ledenvergadering, de jaarlijkse vrijwillige ouderbijdrage en de financiële verantwoording.

Vrijwillige ouderbijdrage

5De vrijwillige ouderbijdrage wordt jaarlijks vastgesteld op de Algemene Ledenvergadering. Op dit moment bedraagt de ouderbijdrage€ 27,50 per kind per schooljaar. De betaling van de vrijwillige ouderbijdrage gaat per machtiging in 1 of 2 termijnen. Een onafhankelijke kascommissie, bestaande uit 2 ouders, controleren de besteding van de vrijwillige ouderbijdragen en brengen hier op de Algemene Ledenvergadering verslag over uit. Mochten er vragen zijn over de oudervereniging en/of over de activiteiten van de oudervereniging spreek ons dan gerust aan of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Het bestuur van de Oudervereniging Frederike, Harry en Rick